Abut Jawadsarwary در باره جواد سروری

jawadsarwary

jawadsarwary

Photographer, journalist, and blogger

What’s up, I’m jawad. I’m a photographer living in no where . I am a fan of photography, travel, and politics. I’m also interested in sports and outdoors. You can read my articles with a click on the button above.

jawadsarwary
jawadsarwary

در بارره جواد سروری:

جواد سروری، یک فعال رسانه‌ای افغانستانی، است. او

. در سرزمین افغانستان و شهر زیبای کابل به دنیا آمد او در کودکی به ایران مهاجرت کرد.

در ایران، تلاش و کوشش برای زندگی را آغاز نمود و همزمان با تمام درد ورنج مهاجرت، و فشار کار برای مخارج سنگین، به تحصیل، ورزش و فعالیت‌های فرهنگی رو آورد.

پس از سال ۲۰۰۲ و با ایجاد نظام جدید در افغانستان، جواد سروری به وطن و شهر خودش، کابل بازگشت و در سال ۲۰۰۳ به عنوان نویسنده گروه سیاسی در روزنامه “چراغ” بهترین روزنامه آن‌زمان افغانستان، کار خود را آغاز کرد. به همین ترتیب، به عنوان خبرنگار هم فعالیت نمود.

مقالات و گزارشات جواد سروری توجه زیادی را به خود معطوف ساخته بود و اثرات و عکس‌العمل‌های فراوانی را در داخل و نزد خارجی‌های مرتبط با امور افغانستان در پی داشت که البته خاطرات تلخ و شیرینی را برای جواد سروری و روزنامه چراغ رقم زد که بازگو نمودن آنها در این مقوله نمی‌گنجد.

هر چند در طول مدت فعالیت‌ جواد سروری در روزنامه چراغ، پیشنهادات کاری فراوانی از رسانه‌های مطرح داخلی و خارجی و پیشنهاد کار در دولت به وی شد، اما علاقه وی به کار رسانه‌ای و خلق‌وخوی آزاد زیستن در وجود او، بعث شد تا به واسطه‌ای احترام و آزادی که در روزنامه چراغ به جواد سروری داده شده بود و از نگاه فکری همخوانی زیادی بین این روزنامه و جواد سروری وجود داشت، تمامی پیشنهادات علیرغم چند برابر بودن حقوق مالی، پذیرفته نشود.

بلند پرواز‌های جواد سروری در بخش‌ فعالیت‌های رسانه‌ای ادامه داشت بطوری که وی

در سال ۲۰۱۴، «روزنامه انصار» و ارگان خبری «انصارپرس» را با حداقل‌ترین امکانات، اما با کیفیت خیلی بالا، راه‌اندازی کرد.

روزنامه انصار به سرعت به یکی از روزنامه‌های پرخواننده و تأثیرگذار در افغانستان تبدیل شد. این موضوع سبب شد تا دولت، گروه‌ها و اشخاص قدرتمند، سعی در تطمیع رسانه انصار نمایند، اما چون این هیله آنان کاربرد نداشت، بارها و بارها جواد سروری را تهدید، تعقیب و بازداشت کردند. برخی مواقع، به دلیل این تهدیدها و مشکلات ایجاد شده، جواد سروری مجبور به ترک افغانستان شد. به طور کلی ، او سه بار بطور جداگانه، جمعا به مدت حدود ۳۸ ماه به کشورهای روسیه، اوکراین و بلغارستان مهاجرت کرد.

اما هر بار با رفع مشکلات و به نیت پیشرفت افغانستان و خدمت به مردم، به وطنش بازگشت. .

سر انجام چالش‌ها و مشکلات و فشارهای بی وقفه مخصوصا از جانب ریاست امنیت دولت اشرف غنی، باعث شد تا نشرات روزنامه انصار متوقف شود. بلی جواد سروری علیرغم میلش، در اواخر سال ۲۰۱۹ مجبور به توقف نشرات روزنامه انصار شد. با وجود همه مشقت‌های کار روزنامه‌ نگاری در افغانستان، اما جواد سروری همچنان با انصارپرس، که در وب سایت و فضای اینترنت نشرات داشت، به کار در عرصه رسانه، ادامه داد، مرکز خبری و تحلیلی انصار تا زمان سقوط کابل به دست طالبان، برای کمک به مردم افغانستان برای داشتن آزادی‌ و حقوق انسانی‌، به خصوص در مبارزه با افراط‌گرایی، فساد اداری و فساد اخلاقی در دولت و احقاق حقوق شیعیان و زنان، به فعالیت ادامه داد.

با سقوط کابل، جواد سروری یکبار دیگر مجبور به مهاجرت شد. او به ترکیه مهاجرت کرد و تا تاریخ ۱۳ آوریل ۲۰۲۳ در آنجا زندگی کرد. سپس به ایالات متحده آمریکا مهاجرت کرد. با این حال، او تصمیم دارد در آینده نزدیک، نشرات “انصارپرس” را برای کمک به مردم افغانستان در راه حقوق بشر و آزادی‌های مشروع، به ویژه در مبارزه با افراط‌گرایی و برای احقاق حقوق زنان و شیعیان، دوباره راه‌اندازی کند

فعالیت‌ها:

جواد سروری تلاش‌های زیادی را در راستای حفظ آزادی و حقوق انسانی، مبارزه با: فساد اداری، فساد اخلاقی و زورگویی‌ها و حق خوری‌ها، در دو دهه فعالیت رسانه‌ای خودش برای مردم افغانستان انجام داده است.

در زیر گوشه‌ای از فعالیت‌های جواد سروری در عرصه رسانه را ذکر می‌کنم:

نویسندگی مقالات سیاسی: جواد سروری بطور حرفه‌ای از سال ۲۰۰۳ در روزنامه “چراغ” به نوشتن مقالات سیاسی پرداخت و بر مسائل مختلفی از جمله حقوق بشر، دموکراسی و مشکلات سیاسی و اجتماعی در افغانستان تمرکز داشت.

خبرنگاری: جواد سروری در کنار فعالیت نویسندگی، به عنوان یک خبرنگار در روزنامه چراغ فعالیت می‌کرد و از رویدادها و اخبار جاری در افغانستان گزارش می داد. تنها بیشتر از ۵ سال بعنوان خبرنگار پارلمانی انجام وظیفه نموده است.

تأسیس «روزنامه انصار» و «خبرگزاری انصار»: در سال ۲۰۱۴، جواد سروری روزنامه “انصار” و در اواخر همان سال، خبرگزاری انصار یا انصارپرس را تأسیس کرد. روزنامه انصار به یکی از پرخواننده‌ترین و محبوب‌ترین روزنامه‌های افغانستان تبدیل شد و نقش مهمی در اطلاع‌رسانی به مردم داشت.

مقابله با تهدیدات و خطرات: جواد سروری به دلیل فعالیت‌های خود، به خصوص تأسیس روزنامه انصار، مورد تهدیدات و خطرات فراوان قرار گرفت. او در مقابل این تهدیدات مقاومت کرد و تا حد امکان به کار خود ادامه داد.

مهاجرت و بازگشت: به علت تهدیدات متعدد، جواد سروری چندین بار مجبور به ترک افغانستان و مهاجرت به کشورهای دیگر شد، اما همواره به محض مهیا شدن فضای برای زیستن، به افغانستان بازگشت و تلاش کرد تا در راستای تغییر و بهبود شرایط کشورش فعالیت کند.

مبارزه با افراط‌گرایی و حقوق شیعیان و زنان: جواد سروری تعهد خاصی به مبارزه با افراط‌گرایی، احقاق حقوق شیعیان و حقوق زنان در افغانستان داشت. او در فعالیت‌های خود به این مسائل اولویت داده بود.

این فعالیت‌ها تنها خلاصه‌ای یا شاید بتوان گفت، عناوینی از زندگی و فعالیت‌های جواد سروری است که اگر بخواهیم برای هر کدام کتابی میتوان نوشت.

آیا نشرات انصارپرس از سر گرفته خواهد شد؟

در این مورد جواد سروری می‌گوید تمام سعی خودش را خواهد کرد که بعد از مشکلات ابتدایی مهاجرت، دوباره نشرات انصارپرس را با کمک همکاران رسانه‌ای شان آغاز نماید. جواد سروری معتقد است که در برهه کنونی و شرایط خاص افغانستان، انصارپرس می‌تواند صدای نحیف و خسته ملت افغانستان باشد و با کمک الهی ما چنین هدفی را داریم.

Read Previous

Jawad Sarwary: Pakistan has always been a party in the war in Afghanistan

Read Next

Man Throws Shoe At Hekmatyar In Herat Mosque

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Most Popular